Costa Brava


De Costa Brava en het hinterland, de Empordà, zijn de meest authentieke en best geconserveerde toeristische gebieden van de Middellandse Zee kust. De charme van de dorpjes, de gastronomie en de prachtige landschappen zijn vaste waarden als je er zeker van wilt zijn om een fantastische vakantie te plannen. 

L'Escala


L'Escala is ongetwijfeld de ideale plaats om ons gebied te leren kennen want het is een van de gezelligste dorpen van de Costa Brava. Hier vind je een geweldige offerte aan gastronomie, vooral als je de beste schaal- en schelpdieren en verse vis wilt eten. L'Escala heeft verschillende stranden: dat van het dorp, de Riells en aan beide uiteinden van het dorp bevinden zich de twee mooiste stranden van de Costa Brava: de baai Cala Montgó in het zuiden en het strand van Empúries in het noorden, met de Grieks-Romeinse ruïnes die met hun 2000 jaar geschiedenis op ons neerzien. Op beide stranden zijn aanlokkelijke strandtenten waar je je kunt verfrissen met een lekkere mojito die ter plekke wordt klaargemaakt.


L’Estartit


L’Estartit, in het centrum van de Costa Brava, is een belangrijke toeristische trekpleister. Rond de Medes eilanden en in het Natuurreservaat van de Costa del Montgrí kun je alle soorten watersport beoefenen: duiken, kajak, paddle surf... Je kunt langs deze hele kust wandelen, de baaitjes van de Cala Pedrosa, de Cala Ferriola, de Foradada, beginnend bij de kaap van La Barra, waar je een schitterend uitzicht hebt vanaf de kliffen, of per boot met een van de vele schepen in de haven die excursies verzorgen. L'Estartit heeft ook een ruime ludieke en gastronomische offerte: de terrasjes bij de haven, de leuke barretjes ‘s avonds en de winkelstraat calle Santa Anna waar de liefhebbers van het “shoppen” hun hart op kunnen halen.


Pals


De omgeving van Pals met het strand en de uitgestrekte vlakten met rijstvelden, alsmede de beroemde golf links, is een ideale bestemming om te relaxen met het gezin, zowel aan de schitterende gouden zandstranden zoals het strand van el Racó of Illa Roja (nudistisch) als wandelend door de oude dorpsstraatjes van Pals, een van de best geconserveerde middeleeuwse stadjes van de “Empordá”. Dit betoverende dorpje munt ook uit door zijn restaurants. Vergeet niet om een echte ampurdanese rijst stoofpot te proeven, een oorspronkelijk gerecht uit Pals.

Ontdek Costa Brava


De Costa Brava is een van de best geconserveerde toeristische gebieden van de Middellandse Zee kust. Hier kun je een unieke vakantie beleven!

De kliffen van de kust tussen L’Estartit en L’Escala zijn spectaculair en doen eer aan de naam van de Costa Brava, de “woeste kust”.

Vanuit de haventjes van L ‘Estartit en L’Escala kun je excursies per boot maken die langs de kust of naar de Medes eilanden varen.

Als je duikt in het Natuurreservaat van de Medes eilanden kun je heel gemakkelijk, als je voorzichtig bent, de schitterende fauna en flora van dichtbij benaderen.

Hier vind je prachtige routes om te ontdekken… sommige voeren je naar baaitjes waar je alleen te voet of per boot kunt komen.

Andere al fietsend door de velden en dorpjes van de Empordà.

Pals is een verplicht bezoek waard en een toonbeeld van een middeleeuws stadje van de Empordà.

De rijstvelden van Pals zijn een voorbeeld van de uitmuntende kwaliteit van dit product en de milieuvriendelijkheid jegens het ecosysteem van de moerassen van het natuurreservaat van de Costa van Montgrí en Baix Ter.

L’Escala is een dorp dat de meeste oude tradities van de Costa Brava conserveert. In september wordt hier elk jaar het Zout feest gehouden ter herinnering aan het vroegere vissersdorpje en de ansjovis zouterijen.

De Grieks-Romeins ruïnes van Empúries zijn een belangrijke culturele en landschappelijke bezienswaardigheid vlakbij L’Escala.